Virtual Reality Events Almere

5 trends in virtuele realiteit voor evenementen

Het lijkt erop dat niemand de virtuele realiteit kan ontsnappen, ten minste van alle gebeurtenissen. Hier identificeren we vijf van de stijgende trends die we nu zien.

Deze tijd een jar geleden bleek het feit dat de virtual reality-adoptie zeer groot was en veel van ons speculeren over hoe het de event-industrie zou beïnvloeden. Het is eerlijk om te zeggen dat VR sindsdien explosief in de mainstream is en al veel spannende gebruiksgevallen in events te zien zijn. Hier staan ​​een overzicht van vijf van de grootste VR-trends die we zien en hoe ze nu de event-industrie beïnvloeden.

5 trends in virtuele realiteit voor evenementen

De virtuele realiteit creëert mogelijkheden voor planners en merken om innoverende, innovatieve, multi-sensorische acties te creëren voor hun doelgroep. Zo zijn er vel VR events die gebruik maken van Android telefoons en is er ook al hier en daar een vr bril voor iphone 6 te zien. Door het opzetten van een virtuele realiteitshelmet of headset voor het weergeven van driedimensionale beelden, kunnen gebruikers worden vervoerd naar plaatsen en ervaringen die anderszins onbereikbaar zijn. Hier is een kijkje op een aantal manieren waarop virtuele realiteit wordt gebruikt door merken.

vr bril voor een evenement bestellen

Het virtuele evenement

Veel van de VR-buzz is op dit moment rond sportevenementen zoals de Olympische Spelen van Rio en de Super Bowl. Live muziek reageert ook goed met artiesten als Lil Wayne die de revolutie ondersteunt. VR zorgt ervoor dat verre toeschouwers het evenement niet alleen kunnen ervaren alsof ze er zelf waren, maar dichter bij de actie kunnen komen dan ooit tevoren.

De virtuele evenementenruimte brengt ook veel mogelijkheden voor partnerschappen en co-branding. Een diepere onderdompeling kan een diepere mate van betrokkenheid brengen. Vervolgens leidt dit tot veel mogelijkheden voor sponsoring en branding. Het vermogen om live VR-inhoud rechtstreeks te streamen naar de sociale feeds van kijkers, maakt het ook makkelijker voor branding om in real-time een breder publiek te bereiken.

Verbetering van de Live Event Experience

VR kan ook gebruikt worden om de ervaring voor evenementen te verhogen, zoals aangetoond door Intel op CES 2017. Voor de CEO van Intel, Brian Krzanich, was de locatie uitgerust met meer dan 200 headsets, waardoor een virtuele wereld tot een echte wereld ervaring werd gebracht.

Virtual Reality Lite

Het kleine broertje van de virtuele realiteit is 360º video. Voor de kijker heeft 360º video een veel lagere toegangsbelemmering dan de volledige VR, die alleen een mobiel apparaat nodig heeft om de virtuele wereld te ervaren, zij het door het kleine scherm van een mobiel apparaat.

Een ander gebied waar we een echte stijging van 360º-technologie te zien is, zijn uitstapjes. Dit is een echt pluspunt voor evenementenplanners die locatie onderzoek doen. Hoewel het misschien niet zo goed is als je daar echt heen gaat, kan het een goede kans bieden voor een eerste verkenning.

Mobiele VR

Het is vandaag een mobile first wereld, dus het zou helemaal niet vreemd moeten zijn te ontdekken dat voor velen het toegangspunt voor VR hun mobiele telefoon is. Het aanbod van VR opties voor mobiele gebruikers is enorm, beginnend met Snapchat’s VR Lite-optie, helemaal tot aan Samsung’s Gear VR. Voor evenementenplanners is het de moeite waard te onthouden dat bijna iedereen de mogelijkheid heeft om via een mobiel apparaat een niveau van VR te openen.

Er is zeker veel te doen geweest over de virtuele realiteit en veel hebben voorspeld dat het binnenkort een van de heetste trends in de evenementen-industrie zal zijn. We hebben gezocht naar real-world voorbeelden van hoe de virtuele realiteit momenteel wordt gebruikt. Ondanks de hype is het gebruik van virtuele realiteit nogal beperkt in onze industrie. Hier is een snelle afronding van wat we ontdekten.

vr event

Intel Virtual Reality News Conference

In januari leverde Brian Krzanich, CEO van Intel, in CES 2017 zijn nieuwsconferentie in de virtuele realiteit via de Oculus Rift-headset. Intel is samengesteld met HypeVR om ultra-hoge resolutie, live-action VR capture te ontwikkelen. Intel streamde ‘s werelds eerste live sportevenement met behulp van de volgende generatie processor, genaamd ‘Cannon Lake’. Intel is van plan om dit jaar VOKE VR naar Oculus Rift te brengen.

Venue Showcases

Events DC maakt gebruik van de Samsung Gear VR-headsets en virtuele realiteitgames om het Walter E. Washington Convention Center, het RFK-stadion en andere locaties te tonen. De aanpak is om de kijker mee te nemen naar evenementen op de verschillende locaties en hen de kans te geven om de locaties zelf te ervaren.

Evenementen DC is ook bezig met het organiseren van virtuele reality-fietsritten bij WeDC via het levendige landschap van Washington, D.C., om historische bezienswaardigheden en evenementen DC-locaties te bekijken.

Pop-up Event Marketing

Art of Marketing is de grootste marketingconferentie van Canada. Met behulp van Samsung Gear VR demonstreerde MetaVRse een aantal applicaties voor virtuele realiteit, waaronder 360 graden fotografie en videografie.

Voor de PWC Partners ‘Conferentie bevatten MetaVRse demo applicaties voor virtuele tours, entertainment en presentaties. Met virtuele realiteit kunnen pop-up locaties letterlijk overal opduiken. Hoe zit het met een virtuele kunstgalerie zoals die die vorig jaar op het Museumplein van Amsterdam is uitgeklapt?

Trouw- en evenementvideo’s

Trouw- en evenementvideo’s in virtuele realiteit leveren 360-graden beelden die de kijker in het midden van de ervaring brengen. Australië’s 360 Films en New York’s Virtual Reality Network leveren immersieve surround video productie voor bruiloften en evenementen. Het is een unieke manier om gebeurtenissen vast te leggen.

Hoewel het misschien niet zo lijkt, ontwikkelt de virtuele realiteit zich heel snel. Bijvoorbeeld, in CES 2017 kondigde de president van Samsung, Tim Baxter, aan dat de verkoop van Samsung Gear VR-headsets de 5 miljoen dollar heeft overschreden.

Virtual reality interfaces moeten nog steeds geliktere animaties en betere videokwaliteit leveren. Niettegenstaande, kunnen we het volgende jaar uitkijken naar de technologie die in grote mate wordt ingezet. Mobiele telefoons met 360 graden videocamera’s misschien wel?

Social Media als Gateway naar VR

Zoals blijkt uit het partnerschap van Twitter met de Oscars, blijkt dat sociale media de gateway voor live streamed events zijn. Nadat het punt verder is geïllustreerd, gaf Snapchat ook een unieke weergave van de Golden Globes via hun Spectacles. Bijzondere high-profile voorbeelden geven sociale media ook de controle terug aan de gebruiker. Om deze reden kunnen jouw evenementen ook een VR gateway via sociale media leveren. Het vergemakkelijken van het kunnen bijwonen van je evenement zou zeer gunstig kunnen blijken, maar Almere heeft dit op dit moment nog niet ingericht.

De event-industrie is nu overspoeld met goede voorbeelden van VR en hoewel het een beetje te vroeg is om het normaal te noemen, lijkt het dat we het omkeerpunt bereiken. De vraag is nu niet óf je het inzet, maar wanneer en hoe gebruikt je VR in jouw evenementen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *